Prima parte a articolului Motive de a investi în servicii SEO de calitate

  1. Nu mai este de ajuns doar să ai o pagină web

Ai un nou website, pe care ai cheltuit mulţi bani. Ultimul lucru pe care vrei să-l auzi, e că trebuie să investeşti şi mai mulţi bani pentru a fi vizibil în Google, nu? Problema e că Google nu poate şti despre afacerea ta dacă nu i se transmite folosind servicii de SEO. În orice website trebuie implementat încă de la început elementele tehnice ce ţin de SEO, dacă aceste elemente nu sunt, cine oferă serviciile de SEO trebuie să le rezolve. Asta înseamnă mai mult timp până se ajunge la rezultatele dorite şi mai mulţi bani.

  1. Cel care ţi-a vândut website-ul a zis că e optimizat SEO? Să analizăm subtilitatea

Nu acesta este tipul de SEO de care ai nevoie, nici măcar pe departe. SEO nu este doar despre optimizarea codului website-ului sau operaţii SEO de bază, Google vrea şi conţinut optimizat, ce presupune multe teste şi încercări. Sunt peste 200 de elemente care trebuie îndeplinite pentru a putea promova un site în Google şi algoritmul se schimbă de aproximativ 600 de ori pe an. Dacă oferi cadrul tehnic corect site-ului, ajută mult, dar sunt mult mai multe elemente ce trebuie îndeplinite pentru promovarea lui.

  1. SEO oferă credibilitate şi încredere clienţilor

SEO creşte încrederea în brand-ul companiei. Ideea este că dacă un potenţial client caută anumite cuvinte cheie şi vede website-ul tău primul în Google, intervine psihologia şi va considera că eşti cel mai bun (primul website listat are 36.4% din click-uri, #2 – 12,5%, #3 – 9,5% şi restul contează decât dacă nu ai gasit ce cauţi pe primele trei). În plus, e vorba şi de comoditate, dacă descrierea primului website pe care îl vezi te-a convins, de ce să vrei să intri pe altul? Trebuie să fii în locul în care sunt şi clienţii tăi, la momentul potrivit şi cu soluţia potrivită. Dar doar să fii pe primul loc în Google, se pare că nu este mai de ajuns, e doar o parte din ecuaţie. Ai convins algoritmul lui Google că meriţi acea poziţie şi a intrat un posibil client pe pagina ta. Acum trebuie convins şi el. Asta e mai greu, pentru că fiecare persoană care intra pe site are anumite elemente care-l pot convinge să cumpere. Activitatea de SEO, este să îmbini elementele grafice cu idea pe care o transmiţi prin text ca să convingă cât mai multe persoane. Trebuie să îi intri in minte şi să-ţi dai seama ce îl poate convinge (aici nu e psihologie, ci doar Google Analytics şi Search Console). Analizează informaţiile, află ce bucurii are şi prezintă o soluţie. Ţine minte, dacă tu nu eşti acolo, competiţia este, pregătiţi pentru clienţii care ar fi putut fi ai tăi. Sună mult de treabă, dar vestea bună e că de toate aceste probleme se poate ocupa o echipă SEO. Atât de simplu este.

  1. O strategie SEO este pe termen lung

O campanie SEO bine făcută, poate aduce rezultate rapide şi ajuta afaceri care au nevoie de rezultate cât mai repede. Dar, cel mai mare avantaj pe care îl are faţă de alte tipuri de marketing, este că restituie investiţia în termen scurt, dar efectele generale sunt pe termen lung. În timp ce campaniile PPC sau alte forme de publicitate sunt metode ce aduc trafic rapid, sunt foarte scumpe. In 2014 un studiu pe 5000 de utilizatori a conclus că 75% din cei ce fac căutări în Google, în scopul de a achiziţiona un produs sau un serviciu, preferă rezultatele organice. Dacă analiza SEO iniţială şi promovarea SEO sunt făcute corect, poţi sta în prima pagină mult timp, fără a investi ulterior sume mari, 2 – 3 articole pe săptămâna scrise în blog şi consultanţă lunară pentru a fi sigur că nu se pierde poziţia din Google.

Acestea nu trebuie privite ca cheltuieli, doar investiţii. Un calcul rapid şi simplu îţi poate arăta cam cât de repede se poate amortiza investiţia în SEO prin creşterea vânzărilor. Fiecare element din SEO poate fi măsurat, evaluat şi corectat.

  1. Da, se pot face şi campanii SEO care dau rezultate

Da, este posibil ca în trecut să nu fi obţinut nici un rezultat din SEO. Dar, în principiu, campaniile SEO se dovedesc ineficiente pentru că cei care au dat de această problemă, fie nu au acordat destul timp, fie nu au investit destule resurse. Să dai vina pe SEO după ce s-a neglijat ideea şi s-a încercat de a se pune în practică cu cineva care nu a implementat-o cum trebuie, sau a intervenit frica că e ceva prea nou, e puţin nedrept. Sunt website-uri care câştigă bani mulţi de pe urma SEO, un motiv pentru care această idee încă există şi nu se folosesc doar campanii PPC.

Dar hai, să presupunem că toate elementele au fost implementate corect, e posibil să nu fi mers din cauza planului de acţiune. Este foarte important să se lucreze cu un buget clar, după un studiu al pieţei şi volumele de căutare pentru cuvintele cheie vizate, analiza competiţiei şi ancorarea strategiei SEO în obiectivele companiei.

Sper că acese motive le-am exprimat destul de clar şi subliniat importanţa procesului de promovare SEO. Activitatea de Search Engine Optimization, este doar acea parte importantă dintr-un proces ce implică marketing, comunicare on-line, înţelegerea fiecărui model de afacere în parte, gândire strategică şi abilitatea de a gândi neconvenţional, toate aceste în procesul de a face o afacere profitabilă. Compania ce oferă astfel de servicii, trebuie să devină o extensie a echipei tale şi să găsească tot timpul elemente care îţî pot îmbunătăţi afacerea. Dacă ai deja o echipă de dezvoltatori web sau design-eri web, nu ar fi cea mai bună soluţie să le dai atribuţii de SEO. Sunt multi dezvoltatori web sau design-eri web care învaţă tehnici SEO, dar nu se poate optimiza un website, bifând căsuţe pe o foaie de hârtie primită la un seminar. Poate pare că faci economie, dar asta nu doar „îţi face economie”, ci te împiedică să câştigi mai mult.

O companie ce oferă servicii SEO de calitate te poate ajuta să rezolvi problemele ce apar în afişarea în Google pe termen lung şi aceste servicii sunt mai eficiente din punct de vedere financiar în comparaţie cu orice alt tip de promovare.

Prima parte a articolului Motive de a investi în servicii SEO de calitate