Dacă afacerea ta se bazează pe vânzări online, având în vedere că sunt foarte multe companii care oferă servicii de SEO în România, cum o alegi pe cea care ar putea fi cea mai eficientă pentru tine?

Nu îţi poţi permite să încredinţezi succesul companiei tale oricui. În acelaşi timp, cu cât întârzii alegerea unei companii să îţi promoveze afacerea în Google, în acea perioadă competitorii au toate şansele să fie mai vizitaţi de clienţii care ar putea fi ai tăi. Motivele pentru promovare în Google pot fi de la creşterea numărului de clienţi, creşterea profiturilor sau pentru a creşte vizibilitatea brandu-ului, acesta din urmă fiind un alt proces important în creşterea vânzărilor. Din acest motiv, alegerea corectă este critică pentru succesul afacerii tale în on-line.

Ok, te-ai informat care sunt motivele pentru care afacerea ta are nevoie de promovare în Google prin tehnici SEO, implementate de o companie din domeniu. Ai identificat un număr de companii ... dar cum o poţi alege pe cea care oferă cele mai bune servicii?

Echipa Programare Web a alcătuit o listă cu întrebările cele mai importante la care trebuie să primeşti răspuns, înainte de a face acest pas. Deasemeni, am inclus link-uri la resurse gratuite pe care le poţi folosi pentru a testa propriul website şi pe cel al firmei ce oferă servicii de promovare prin SEO.

Foloseşte informaţiile listate mai jos şi eşti pe drumul cel bun în a-ţi face afacerea mai profitabilă.

  1. Ce părere aveţi despre structura tehnică a site-ului companiei mele, ce modificări on-page şi off-page trebuie făcute şi dacă trebuie o campanie de backlink-uri? Întrebaţi despre aceşti trei factori, sunt cei mai importanţi în procesul de promovare SEO pentru a influenţa vizibilitatea în motorul de căutare Google, accentul fiind pe campania de backlink-uri de calitate.
  2. Ce schimbări trebuie făcute website-ului şi dacă vor fi observate? Aici se va discuta despre schimbările on-page şi off-page. Ce ţine de on-page presupune includerea subtilă de expresii şi cuvinte cheie inserate în diverse locații cu text în fiecare pagină. Schimbările off-page presupun modificări în datele meta, cum ar fi titlul paginii şi descrierea pentru Google.
  3. Ştiu că o campanie de backlink-uri este foarte importantă. Ce strategie veţi folosi pentru website-ul meu? Aici ar trebui să se explice despre calitatea link-urilor şi numărul de link-uri pe care doresc să-l propage. Acest efort presupune publicarea de articole unice pe bloguri sau website-uri din domeniul de activitate din care este şi compania dumneavoastră şi înscrierea într-un număr mic de directoare din zona unde aveţi firma.
  4. Prin ce modalitate veţi determina ce cuvinte cheie vor fi alese cel mai eficient? Cercetarea este un element important pentru succesul unei campanii SEO. Trebuie să înţelegeţi ce plan vor folosi şi dacă este rezonabil.
  5. Planul pe care-l veţi alege va cuprinde şi o analiză a website-ului din punct de vedere al responsivităţii desig-ului pentru dispozitivele mobile, uşurinţa de navigare a utilizatorului, eficienţa codului sursă, a conţinutului şi a backlink-urilor existente? Dacă vând servicii SEO de calitate, ar putea să vă recomande ce schimbări trebuie făcute pentru a îmbunătăţi zone din website ce afectează poziţia în motoarele de căutare sau referitoare la experienţa utilizatorului în interacţiune cu acel website.
  6. Veţi face o analiză a competiţiei pentru a determina modalitatea de implementare a campaniei SEO? Dacă nu se face această analiză, nu vor avea cum să poată să întreacă companiile care activează în aceeaşi industrie cu dumneavoastră
  7. La ce volum de trafic ar trebui să mă aştept după ce modificările au fost luate în calcul de Google? Ca să se poată răspundă la această întrebare trebuie luaţi foarte mulţi factori în considerare. Dar dacă website-ul este făcut bine, tehnic vorbind şi are texte originale şi de calitate, creşterea ar trebui să fie între 50%-100% după maxim trei luni. Există posibilitatea să treacă mai mult timp, dar asta depinde mult şi de concurenţa din acea nişă.
  8. Ce cuvinte cheie şi expresii ar trebui promovate? Nu e un răspuns simplu la discuţia iniţială, dar dacă au experienţă ar putea identifica cuvintele cheie principale din acea industrie şi unde este poziţionată competiţia.
  9. Câţi membri aveţi în echipa? Aici se poate afla dacă acea companie este mică, medie sau mare. Fiecare are părţi bune şi părţi rele. Echipele mici, de exemplu, acordă mai multă atenţie unui proiect. Echipele mari sunt ca o fabrică, ce vând SEO ca produsele en gros.
  10. Cine se va ocupa de proiect? De obicei discuţiile iniţiale vor fi purtate cu un agent de vânzări sau directorul companiei. După semnarea contractului, ar trebui să se ocupe un expert SEO, cu cel puţin trei ani de experienţă. Dacă va fi atribuit unei persoane cu o experienţă mai mică de trei ani, căutaţi pe altcineva.
  11. De ce ar trebui să vă alegem pe voi, având în vedere că sunt atât de multe firme care oferă servicii de optimizare pentru motoarele de căutare? Dacă nu vor răspunde convingător, continuaţi căutarea. Veţi fi surprins câţi se împotmolesc la această întrebare.

Pe lângă acestea ar trebui să cereţi un document scris, în care să se precizeze acţiunile pe care le fac la website şi evoluţia acestuia, de când au început promovarea lui.

Continuare articol Cum să alegi servicii pentru promovare in Google.